brojac poseta

Apartmani INES
Novalja (Vidalići)
otok Pag, Hrvatska


Dođte i osjećajte se kao kod svoje kuće! ¤¤¤¤  Come and please feel at home! Sincerely yours, the Poropat ¤¤¤¤ Venite e vi troverete come a casa vostra! ¤¤¤¤ Wir erwarten Sie in unseren Haus und wünschen Ihnen einen angenehmen Aufenthalt!

kontakt telefon 1:+385 51 453 792
kontakt telefon 2:+385 53 664 248
kontakt GSM:+385 98 305 127
berislava.poropat@gmail.com
GPS: LATIT - 44.536546 LONG - 14.955608
VIDALIĆI, dio naselja Novalja, na samom su moru. Malene plažice su 200-tinjak metara ispod apartmana "INES". Od turističkog centra otoka Paga, NOVALJA, apartmani su udaljeni svega 5 km. Od najveće i predivne plaže CASKA niti 2 km.
Između Novalje i Caske, nalazi se ZRĆE, najatraktivnija plaža na otoku Pagu, sa svim pratećim sadržajima i borovom šumom.
Nasuprot Vidalićima nalaze se prirodne plaže sa prirodnim finim pijeskom. Malo turističko mjesto, još uvijek nedirnuta priroda, čisto more, a ima i vez za male čamce i glisere.
Povijesne znamenitosti nisu daleko kao ni PAŠKI TROKUT koji se nalazi na putu između trajektnog pristaništa i Vidalića.


Novalja, naselje i luka u istoimenoj uvali smješteni su na jugozapadnoj obali otoka Paga. Dio naselja su i prijašnji zaseoci Sveti Ante i Spital. Tragovi rimskog vodovoda ukazuju na postojanje grad Cissa (danas Caska). Gospodarska osnova podrućja su vinogradarstvo, stočarstvo, ribarstvo i turizam. Cijelim otokom prolazi regionalna prometnica (29). Novalja se razvila na mjestu antičkoga naselja Novalia, južne luke rimskog naselja Cisse (danas Caska). Iz rimskog su razdoblja očuvani dijelovi vodovoda, više natpisa i arhitektonske plastike. U ranokršćansko doba u središtu naselja bila je velika basilica urbana s polukružnom apsidom i mozaicima (ostaci arhitekture, plastike, natpisi). God. 1971. tu su nađena dva ukrašena relikvijara: brončani iz IV. st. i srebrni, nešto mlađi. U gotici je na tom mjestu podignuta crkva Majke Božje i pregrađena u doba baroka, u kojoj se čuva slika Blažene Djevice Marije s djetetom iz XVI. st.